Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu - besyo@gelisim.edu.tr
08 Mart 2021 Pazartesi
Sadece Bugün Değil, Her Gün!
Eski Türklerin devlet yönetimi, siyasal yaşamı, töreleri, din ve inanışları hakkında detaylı bilgilere rastladığımız Orhun Yazıtları'nda Türk kadının siyasi ve sosyal hayattaki rolünden kapsamlı şekilde bahsedilirken, hatunların (hakan eşleri) hakanlarla eş değer tutulduğu bilinmektedir.
Yine Orhun kitabelerinde yer alan bilgilere göre; o zamanki Türk toplumunda kadın sadece aile kurumunun etkin ve önemli bir parçası değil, aynı zamanda siyasi ve sosyal hayatta mitolojik bir figür olarak yer almaktadır. Ana sözcüğünün her zaman baba kelimesinden önce yazıldığı, Dede Korkut kitabelerinde yer alan ana ata kelimesi gibi birçok örneğin rastlandığı Türk tarihinde, İslamiyetin kabulünden sonra da kadının yerinin değişmediği Selçuklu çift başlı kartalının kadın ve erkeğin eşitliğini simgelemesinde de görülmektedir.
Tarihi 1857 yılına kadar uzanan Kadınlar Günü'nün izlerine ülkemizde ilk olarak 1921 yılında rastlanılırken, son yıllarda daha yaygın ve kitlesel olarak toplumumuzda kutlanmaya başlanmıştır.
Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarken, toplumsal cinsiyet eşitsizliğiyle birlikte sosyal, ekonomik, kültürel ve tabii ki sporun her alanındaki rolünün ve gücünün artmasını temenni ediyoruz.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 2013 yılında kurulmuş olup, 2024 yılı Ağustos ayı itibari ile Spor Bilimleri Fakültesi olarak eğitim hayatına devam ...
TÜRKİYE ÖZEL SPORCULAR FEDERASYONU TARAFINDAN DÜZENLENEN CİMNASTİK 1. KADEME YARDIMCI ANTRENÖR YETİŞTİRME KURSU İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİNDE BAŞLADI!
1.KADEME CİMNASTİK YARDIMCI ANTRENÖR ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun 2019 yılında almış olduğu ISO 9001:2015 ve 10002:2018 belgeleri her yıl olduğu gibi 2024 yılı denetiminde de ...