2023 BESYO III. Ek Özel Yetenek Sınavı Yerleştirme Sonuçları

Sayın aday öğrencilerimiz; 2023 BESYO III. EK Özel Yetenek Sınavı yerleştirme sonuçları açıklanmıştır. Sonuç listelerini, kayıt tarihleri ve genel açıklamalara aşağıdaki bağlantı adreslerinden erişebilirsiniz.

ASIL LİSTE KAYIT TARİHLERİ

18-19 EYLÜL 2023

ERKEK ADAY SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖNEMLİ

KESİN KAYIT EVRAKLARI VE GENEL AÇIKLAMALAR İÇİN TIKLAYINIZ

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

1. Lise diplomasının aslı ya da E-Devlet barkod onaylı Mezun Belgesi
  2. Nüfus Cüzdan Fotokopisi (Aslı olması koşulu ile)
  3. İkametgâh Belgesi (Muhtarlıktan veya e-devlet’ ten alınabilir.)
  4. 2 Adet vesikalık fotoğraf Son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.
  5. TYT Sonuç Belgesi
  6. Erkek Adaylar İçin Askerlik Durum Belgesi
  7. Resmi veya özel bir sağlık kurumundan “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulun da Öğrenim Görmesinde Sakınca Yoktur” ibaresi yazılı HEYET RAPORU, (Heyet raporu eksik olan öğrencinin kaydı yapılır. Kayıt esnasında heyet raporunun tamamlanması için 5 iş günü süre verilir.) Sağlık raporunun belirtilen süre içerisinde tamamlanmaması durumunda kaydı silinecektir.

MİLLİ SPORCULARIN DİKKATİNE

Milli Sporcu bursu başvurusu, aday tarafından dilekçe ve ekleriyle birlikte ilgili federasyon başkanlığına yapılacaktır. Başvuru sonucu Gençlik ve Spor Bakanlığınca ilgili sporcuya yazılı olarak bildirilecektir. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından verilecek protokol grubuna göre adayın bölümü ve bursu üniversitemizce belirlenecektir.