Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu - besyo@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu - besyo@gelisim.edu.tr

Spor Yöneticiliği








 SKS Spor Koordinatörü Yonca Ünlü ile Söyleşi Gerçekleştirildi


İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunlarından SKS bünyesinde Spor Koordinatörü olarak görev yapmakta olan ve okulumuzda yüksek lisans sürecini yürüten Yonca Ünlü ile söyleşi yapılmıştır.



Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

- Merhaba ismim Yonca Ünlü 26 yaşındayım İstanbul Gelişim Üniversitesi BESYO – Spor Yöneticiliği Mezunuyum. Aynı zamanda yine İstanbul Gelişim Üniversitesinde Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığında Etkinlik Koordinatörlüğü yapmaktayım. İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde lisans eğitimimi tamamladım. Hali hazırda İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmaktayım.

İGÜ BESYO’yu tercih etme sebebiniz nedir?

- Aslında lisans 1. sınıfta başka bir üniversiteyi tercih etmiştim. Fakat 2. sınıfa geçerken Gelişim Üniversitesinin yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen hızla gelişen ve akademik kadrosuna çok değerli isimleri kattığını öğrenince hemen yatay geçişle bu okula geçmeyi tercih etmiştim.

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde nasıl bir öğrencilik hayatı geçirdiniz?

- Aslında çok aktif bir öğrenciydim sürekli okulda kampüs hayatını yaşayıp değerli hocalarımla çok fazla vakit geçirdim.

İGÜ size ne kazandırdı?

- Aslında buna spesifik bir cevap vermek çok zor. Hayatımın her noktasında uygulayabileceğim sayısız tecrübe, çok değerli bilgiler, kıymetli hocalarım ve çok güzel dostluklar kazandırdı deyip özetleyebilirim.

İGÜ’nün F-fırsatları nelerdir?

- Her şeyden önce hocalarım demek isterim. Hepsinin kapısını günün her saati çalabiliyorsunuz. Sorularınızı sıkıntılarınızı paylaşabiliyorsunuz. Ayrıca Hocalar sizleri bu sektöre kazandırmak için tüm çabayı sergiliyorlar. Çok değerli isimleri okulumuzda ağırlayıp onarla tanışma fırsatı bulabiliyorsunuz.

İGÜ'de öğrenci olduğunuz zamanlara dönüp baktığında en unutamadığınız anınız nedir?

- Aslında çok fazla var ama en güzel anlarımı Besyo yetenek sınavlarında görevli olduğum zamanlar diyebilirim. Çok yorucu ama çok zevkli günlerdi.

Lisans Döneminin Önemi ve Yapılan Çalışmaların Önemi

Lisans hayatında Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencilerinin çalışma deneyimi edinmeleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu deneyimler öğrencilerin gelecekteki kariyerleri için nasıl bir önem arz etmektedir?

- Bence imkânı olan tüm öğrenciler çalışmalı. Ben Üniversiteye girdiğim ilk yıldan beri çalışıyorum. Mezun olunca sadece 4 yılımla birlikte değil deneyimlerimde yanımda olsun istedim. Öğrenciyken çalışmak hem özgüven kazandırır hemde bilgi ve tecrübe ekler. Teorik bilgiyi, sahaya öğrenciyken aktarınca mezun olduğunuzda zorlanmıyorsunuz.
 
İş Hayatı ve Tavsiyeler

Şu an nerede, hangi pozisyonda ve ne kadar zamandır çalıyorsunuz?


- İstanbul Gelişim Üniversitesinde Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığında Etkinlik Koordinatörü olarak 2 yıldır çalışmaktayım.

İGÜ'de aldığınız eğitimin şu an iş hayatında faydalarını görüyor musunuz?

- Benim çalıştığım birimin bir ayağıda Spor ve etkinlik olduğu için üniversitede aldığım eğitim aslında tamda bu yaptığım işin gereksinimlerini karşıladı diyebilirim.

Şu an yaptığınız meslek için Spor Yöneticiliği Bölümünde verilen eğitim yeterli mi?

- Şunlar da olsa daha iyi olurdu dediğiniz şeyler var mı?Yeterli.  Müfredat ve Akademik kadromuzda çok değerli isimler var. Ayrıca AQAS akreditasyona sahip bir okuluz. Bu bize ekstra prestij sağlayan bir durum

Yüksek lisans eğitimi için de İstanbul Gelişim Üniversitesini seçtiğinizi belirtmiştiniz. Bu seçiminiz ve İstanbul Gelişim Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü'nde Spor Yönetimi Yüksek Lisans Programının kariyerinize katkıları konusunda bilgi verebilir misiniz?

- Ben çalıştığım kurumda yüksek lisans yapma fırsatı bulduğum için diğer öğrencilere nazaran çok daha fazla getirileri oldu öğrendiklerimi anında sahaya taşıma fırsatı bulup gerek tez danışmanım gerekse diğer hocalarımla çok daha fazla vakit geçirme şansı buldum.

Mezun olmak üzere olan, yeni mezun veya bu bölümü tercih edeceklere ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?

- Okulda çok daha fazla vakit geçirmeleri ve hocalarıyla olan bağı koparmamaları olur. Ben hocalarımla olan bağlarımı hiç koparmadım özellikle Lisans Tez danışmanım Dr. Öğr. Üyesi Aydın Pekel mezun olduktan sonra her konuda yardımını hiçbir zaman esirgemedi. Yüksek Lisans tez danışmanım Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Öner de çok zorlandığım anlarda yardımıma koşan ilk isimlerden oldu. Geriye dönüp baktığımda iyi ki bu okulda okumuşum sabahlara kadar çalışıp çok güzel anılar ve dostlar biriktirmişim diyorum.