Spor Yöneticiliği

Şenol Güneş ile Sporda Kariyer Yönetimi ve Girişimcilik

''Fit Kariyerler'' söyleşisinin ikinci konuğu ''İnsan Kaynakları Yönetimi ve Sportif Kariyer Eğitimi Danışmanlık'' hizmetleri veren, Türkiye’de alanında ilk ‘’spor sektörüne özel istihdam bürosu’’ olarak varlığını sürdüren ‘’sporkariyerim.com.tr'’nin kurucusu Şenol Güneş oldu.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği 4. Sınıf öğrencilerinin ‘’Sporda Toplam Kalite Yönetimi’’ dersine, Öğretim Görevlisi Tekmil Sezen Göksu aracılığı ile Şenol Güneş’i davet ettik.

Şenol Güneş, Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği mezunu olup, İnsan Kaynakları Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır. İnsan Kaynakları Yönetimi ve Sportif Kariyer Eğitim danışmanlık hizmetleri veren, Türkiye’de alanında ilk ‘’spor sektörüne özel istihdam bürosu’’ olarak varlığını sürdüren ‘’sporkariyerim.com.tr'’nin kurucusudur.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin üstlendiği iş rolüne ilişkin beklentilerini, arzularını gerçekleştirebilmesi için gerekli bilgi, beceri, yetenek ve motivasyonla donatılarak mesleki hayatlarında ilerlemelerini sağlamak ve girişimcilik ruhunu kazanmalarına destek olarak iş hayatında kariyer performanslarını yükseltmeleri amaçlanmaktadır.

19.10.2018 tarihli ‘’Fit Kariyerler’’ söyleşisinin konuğu Şenol Güneş, öğrencilerimize, kariyerlerini şekillendirmeleri, özgeçmiş hazırlama, iş mülakatlarına katılma ve spor sektöründe yer edinebilmeyle ilgili olarak önemli bilgiler verdi. ‘’Ulusal ve Uluslararası Spor Organizasyonlarında Gönüllülük’’ kavramının Türkiye’ye yayılması ve devam ettirilmesindeki, katılımlarının önemi konuşulmuştur. Şenol Güneş, her yıl çeşitli spor organizasyonlarına katılım gösteren İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencilerimizle bir arada ‘’gönüllülük’’ faaliyetlerinde çalışmaktadır. Öğrencilerimizin özellikle bu organizasyonların içinde bulunmaları, iş tecrübesi edinmeleri ve farklı meslek gruplarıyla bir araya gelmelerini sağlamaya çalışmaktayız. Yaptığımız söyleşiler, paneller ve katıldığımız organizasyonların ileride kariyer basamaklarını çıkarken faydalı olmasını diliyoruz.

İnteraktif gerçekleştirilen söyleşimiz, keyifli tamamlandı. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan spor organizasyonlarına İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu olarak katılım göstereceğiz.