Spor Yöneticiliği

Ersun Yanal İstanbul Gelişim Üniversitesi BESYO öğrencileri ile buluştu

Ersun Yanal söyleşi de “sanat, spor ve kültür” birbirini tamamlayan üç ögedir.” Bu üçünü tam anlamıyla yapamadan sporda başarılı olunamayacağını söyledi. Ayrıca Yanal, ülkemiz futbol eğitimi sorunları ve bunun nasıl çözüleceğinden bahsederken bu konuda başarılı olmuş ülkelerle kıyaslama yaparak açıklamaya çalıştı.

A Milli, Fenerbahçe ve şu an Trabzonspor’ u çalıştıran Ersun Yanal, İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun mart sonunda düzenlediği söyleşiye katıldı.

Ersun Yanal söyleşi de “sanat, spor ve kültür” birbirini tamamlayan üç ögedir” Bu üçünü tam anlamıyla yapamadan sporda başarılı olunamayacağını söyledi.

Spor Toto Süper Lig oyuncularının sadece 4’ de 1’i Türkiye’ de yetişiyor.

Türkiye’ de kulüpler ve oyuncu sayılarından istatistiksel veriler sunduğunda;
“3650 tane takım var. Profesyonel takım sayımız çok fazla. En çok profesyonel takıma sahip ülke olduğumuzu, 126 profesyonel takım, 3527 amatör takım ve toplam 3653 takımımız olduğunu vurguladı.” Ancak alt yapılarda takım olmadığını, 38 ilde U11 takımımızın bile olmadığı konularına değindi.

Yanal sözlerine “Biz sporu okullara götürmek zorundayız. Futbolda Türkiye’de altıncı sırada gelir elde eden yere sahip bir ülkeyiz” diyerek devam etti ve “ buna rağmen UEFA kulüpler sıralamasında Beşiktaş en iyi durumda olmasına rağmen 23. Sırada ve sıralamaya sadece 9 takım girebildi” dedi

Son olarak; A milli takıma alınan bir oyuncuyu aşağıya yollanmaması gerektiğini, örneğin; U17 de oynaması gereken sporcuların, U19 da oynatıldığını ve alt grupta misyonunu tamamlamayan sporcuların bir üst seviyede oynatılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.