Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu - besyo@gelisim.edu.tr
Memnuniyet ve Şikayetleriniz için   İGÜMER
 Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu - besyo@gelisim.edu.tr

Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri








 Bölümümüzü Tanıyalım




Bölümümüz Hakkında

Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü 2019-2020 eğitim - öğretim yılında İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesinde eğitim hayatına başlamıştır.

Bölümümüz müfredatı uluslararası standartlar doğrultusunda alana özgü olarak hazırlanmıştır. Ülkemizde ve dünyada yer alan tüm engelli bireylere hitap etmeyi hedefleyen bölümümüz engellilerde spor alanında yer alan çeşitli branşların eğitimleri bilimsel veriler ışığında teorik ve uygulamalı olarak uzman akademik kadromuz tarafından verilmektedir. Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri programı 240  AKTS kredisinden oluşan 4 yıllık bir programdır. Program, Bologna Süreci’nin Yükseköğretimde Avrupa Yeterlilikler Üst Çerçevesinde tanımlanan 1. Düzey ile Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler ile 6. Düzey yeterlilikleri için belirlenmiş olan AKTS kredi koşullarını ve düzey yeterliliklerini kapsamaktır. 
 
Üniversitemizin Sağladığı Avantajlar ve Bölümün İmkânları
  • Üniversitemizi tercih eden öğrenci adaylarımız, ÖSYM tarafından yapılan yazılı sınav ve sonrasında girecekleri yetenek sınavında başarılı olmaları durumunda başarı seviyelerine göre Tam Burslu, %50 burslu, %25 burslu, Başarı Bursu, Kardeş Bursu, Mütevelli Heyet Bursu,
Kurumsal Burslar, AR-GE Teşvik Bursu, Come to Gelisim Bursu ve Uluslararası Bakalorya (IB) Destek Bursu gibi birçok burstan faydalanma imkânına sahip olacaklardır.
  • Bölümümüzde bulunan tüm sınıflara danışman öğretim elemanı atamaları yapılmaktadır. Atanan danışman öğretim elemanları aracılığı ile öğrencilerimizin ders eğitim süreçleri boyunca karşılaşabilecekleri tüm problemleri danışman hocalarımız tarafından hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulmaktadır.
  • Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri bölümü öğrencilerimizin kendilerini geliştirme imkânlarını artırmak adına engellilerde spor alanında etkin sporcuların ve eğitimcilerin konuk olduğu konferanslar, söyleşiler ve çeşitli etkinlikler eğitim öğretim dönemi içerisinde düzenlemektedir.
  • Ayrıca öğrencilerimiz Çift ana dal programını tercih ederek, aynı zamanda ikinci bir dalda ÜCRETSİZ şekilde diploma alarak öğrenim görebilmektedirler. Çift ana dal programı ile ilgili detaylı bilgilere okulumuz web sayfasından ulaşabilirsiniz.
 
  Bölüm Dersleri (Teorik ve Uygulamalı)
  • Bölümümüzde öğrencilerimize 4 yıllık eğitimleri boyunca Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimlerine Giriş, Engellilerde Spor Tarihi, Tıbbi Terminoloji ve Engelli Bireyler, Engellilerde Eğitsel Oyunlar, Otizmli Bireylerde Egzersiz ve Spor, Down Sendromlu Bireylerde Egzersiz ve Spor ve benzeri alanına özgü teorik derslerin eğitimleri yetkin öğretim elemanları tarafından verilmektedir.
  • Bölümümüz öğrencilerine Ampute Futbol, Tekerlekli Sandalye Masa Tenisi, Para Atletizm ve daha birçok branşta uzman akademik kadromuzun eşliğinde eğitim verilmektedir. Uygulamalı derslerimiz branşına uygun şartlarda ve spor salonlarında gerçekleştirilmektedir.
 
  Mezuniyet Sonrası Kariyer ve İstihdam Olanakları
  • Engellilerde egzersiz ve spor bilimleri bölümünden mezun olan öğrenciler, farklı engel tanılarına sahip bireylere yönelik sağlıklı yaşam uzmanı olarak görev yapabilirler. Seçmeli uzmanlık dalı olarak seçtikleri spor branşının bağlı olduğu federasyondan 2. kademe antrenörlük belgesi alır ve uzmanlık branşında antrenör olarak görev yapabilirler. Rehabilitasyon merkezleri ve engelli bireylere eğitim veren diğer kurumlarda beden eğitimi ve spor uzmanı olarak görev yapabilirler. Pedagojik formasyon sertifikası alan öğrenciler M.E.B.’na bağlı okullarda beden eğitimi ve spor öğretmeni olarak görev yapabilirler. Spor Bilimleri ile ilgili alanlarda yüksek lisans ve doktora eğitimi yapabilirler ve gerekli koşulları yerine getirmek şartıyla üniversitelerde akademik kadroda görev alabilirler.