Egzersiz ve Spor Bilimleri

Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü Hakkında

Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü güncel spor bilimlerinin ışığında bilinçli, eğitimli ve yerinde doğru kararlar alabilen bireyler yetiştirmek için kararlı adımlarla ilerlemektedir.

Bölümümüzün Amacı

Bireylerin farklılıklarını dikkate alarak egzersiz programları hazırlayabilen, sağlıklı yaşam, fiziksel uygunluk, performans ve kondisyon özelliklerini geliştirmeye yönelik ölçme, değerlendirme ve analiz yapabilen,  etik kurallar çerçevesinde her yaştaki bireyin sağlığını ve güvenliğini korumayı ilke edinmiş, sorgulayan ve bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edebilen nitelikli egzersiz ve spor uzmanları yetiştirmektir.

Mezuniyet Sonrası Kariyer ve İstihdam Olanakları

Egzersiz ve Spor Bilimleri bölümünden mezun olan öğrenciler, sağlıklı yaşam uzmanı olarak görev yapabilir. Seçmeli uzmanlık dalı olarak seçtikleri spor branşının bağlı olduğu federasyondan 2. kademe antrenörlük belgesi alır ve uzmanlık branşında antrenör olarak görev yapabilirler. Pedagojik formasyon sertifikası alan öğrenciler M.E.B.’na bağlı okullarda beden eğitimi ve spor öğretmeni olarak görev yapabilirler. Spor Bilimleri ile ilgili alanlarda yüksek lisans ve doktora eğitimi yapabilirler ve gerekli koşulları yerine getirmek şartıyla üniversitelerde akademik kadroda görev alabilirler.

Bölümün İmkânları ve Üniversitemizin Sağladığı Avantajlar
  • Öğrenci adaylarımız, üniversitemize alım koşullarını başarılı bir şekilde yerine getirmeleri halinde Tam Burslu, %50, %25, Başarı Bursu, Kardeş Bursu, Mütevelli Heyet Bursu,
Kurumsal Burslar, AR-GE Teşvik Bursu, Come to Gelisim Bursu ve Uluslararası Bakalorya (IB) Destek Bursu gibi çeşitli burslardan faydalanma imkânına sahip olmaktadırlar.
  • Bölümümüze yeni kayıt olan 1. Sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon eğitimi güz dönemi başında rektörlük ve müdürlük tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilerek öğrencilerimizin üniversitemize ve bölümümüze uyum sağlama süreçleri hızlandırılmaktadır.
  • Bölümümüzde yer alan her sınıf için danışman atamaları yapılmakta ve öğrencilerimiz ders kayıt sürecinde ve eğitim süreçleri ile ilgili tüm problemlerinde danışman hocalarımızdan destek alabilmektedir.
  • Üniversitemiz öğrencileri, okul kütüphanesinde bulunan tüm yazılı kaynaklardan yararlanabilecekleri gibi okulumuzda bulundukları süreçlerde de ücretsiz olarak faydalanabilecekleri wıfi internet alt yapısı sayesinde ihtiyaç duydukları ve merak ettikleri birçok konuyu anlık olarak araştırabilme imkânına sahiptir.
  • Egzersiz ve Spor Bilimleri bölümü olarak öğrencilerimizin mesleki gelişimine katkı sağlayacak ve onlarda farkındalık yaratacak Sosyal, kültürel ve bilimsel birçok konferans, seminer, çalıştay gibi etkinlikler düzenlemektedir.
BÖLÜM DERSLERİ (Teorik ve Uygulamalı)
  • Bölümümüz öğrencilerinin 1. Sınıfa başlamalarından itibaren, mezuniyet aşamasına gelene kadar Obezite ve Egzersiz, Koroner Spor, Egzersiz Programı Planlaması, Spor Sakatlıkları Ve Sonrası Performans Yapılanması, Yaşlılarda Egzersiz ve Beslenme, Yaşam Boyu Spor ve Egzersiz, Spor Kondisyonerliği ve alanları ilgili birçok teorik dersin eğitimi uzman öğretim elemanları tarafından öğrencilerimize verilmektedir.
  • Teorik derslerin yanı sıra öğrencilerimiz Fitness II, Basketbol, Voleybol, Jimnastik gibi çeşitli branşlarda başarılı öğretim elemanlarının gözetimde eğitim almaktadırlar. Uygulamalı derslerimiz okulumuz bünyesinde profesyonel salonlarda uygulanmaktadır.