Egzersiz ve Spor Bilimleri

Bölüm Başkanımızın Dönem Açılış Mesajı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Haluk Saçaklı dönem açılış mesajını yayımladı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü’nün değerli öğrencileri;
Öncelikle güzel ülkemizin ve dünyanın geleceği olan tüm gençlerimizi hem üniversitemiz hem de bölümümüz olarak çok özlediğimizi belirtmek istiyorum. Tüm insanlığı etkisi altına alarak aramıza mesafe koyduran bu musibetten tez zamanda kurtulacağımızı ümid ediyorum. Merkezinde bulunduğunuz eğitim-öğretim uygulamalarında, sizlerin gözlerinin içine bakamadan tam anlamıyla başarıya ulaşmak elbetteki mümkün değildir. Fakat üniversitemizin pandemi döneminin daha en başında akademik takvime başarıyla entegre ederek, uygulamaya başlattığı senkron-online eğitim sistemi ile bu olumsuz durumdan en az kayıpla günümüze kadar gelmiş bulunmaktayız.

Bölümümüzü bu dönemde  tercih eden birinci sınıf öğrencileri;
Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü, Antrenörlük lisans programı ile Spor Genel Müdürlüğü (SGM), spor kulüpleri, ve çeşitli kurum ve kuruluşlarda, farklı yaş guruplarında, özel gereksinimli (çocuk-yaşlı-kronik rahatsızlığı vs olan ) kişiler ile  çalışabilecek donanımda ;
Egzersiz ve Spor Bilimci (Fitness eğitmeni , Akademik kariyer, Spor-egzersiz uzmanı, Spor yazarı vb. ) Antrenör (Amatör-profosyonel bireysel sportif tüm branşlarda antrenman uzmanı ) Kondisyoner (Amatör-profosyonel takım sporları/bireysel sportif tüm branşlarda kuvvet kondisyon uygulamaları uzmanı ) Atletik performans koçu (Personel Trainer-kişisel eğitmen) Sportif performans ölçümü uzmanı ve Sporda Performans Analisti yetiştirmektedir.

Ülkemizde sayılı üniversitelerde bulunan egzersiz ve spor bilimleri bölümü olarak, gelişen teknoloji ve ilerlemeler ile pandemi şartları doğrultusunda gerek eğitim müfredatımızı gerekse öğretim kadromuzu, sizlere her daim rehberlik edecek şekilde revize etmekteyiz. Bu bağlamda öğrencilerimizin belli dönemlerde seçmeli ders havuzumuzda bulunan uzmanlık derslerini ( bireysel veya takım sporları arasından ) seçerek, ilgili alanda 2.kademe antrenörlük belgesi alabilmeleri için gerekli düzenlemeleri yaptık. BESYO’muzun bünyesinde bulunan tüm sportif branşlara ait uygulama alanları ve atletik performans ölçüm laboratuarımız özellikle bölüm öğrencilerimizin her daim hizmetine açıktır. Bu sayede öğrencilerimiz sürekli bilimsel ve akademik çalışmaları uzman öğretim elemanları eşliğinde ve müfredat doğrultusunda gerçekleştirebilmektedirler.

Sizleri en kısa zamanda yeniden aramızda göreceğimizi bildiğimizden, tüm hazırlıklarımızı da bu doğrultuda içinde bulunduğumuz dönemin şartlarına en uygun nitelikte yapıyoruz. Unutmayalım ki; insanoğlu akıllı ve güçlüdür, bilelim ki; sabırla umutla aşılamayacak hiçbir zorluk yoktur. Geleceğin egzersiz ve spor bilimcileri olarak bu bilinçte, üzerinize düşen görevi layıkıyla yapacağınızda hiç şüphem olmadığını belirterek hepinizi sevgi ile selamlıyorum. Sağlıkla kalın…