Antrenörlük Eğitimi

100. Yılında Kurtuluş Mücadelesinin Anısını Canlı Tutuyor: İş Birliği Projeleri ve Sporla Geleceğe Köprüler Kuruyor

Üniversitemiz, Türk kurtuluş mücadelesinin köklü hatırasını yaşatma, istiklalden istikbale köprüler kurma, tarihimizi nesilden nesile aktarma ve sporun gücüyle topluma katkı sağlama misyonuyla hareket ediyor. Bu doğrultuda, kamu ve özel sektörle iş birliği içinde yürütülen projelerle öğrencilerimizin ve mezunlarımızın iş hayatında başarıya ulaşmalarını destekliyoruz. Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılında, evrensel spor değerlerine önem veren, olimpik ruhu taşıyan ve topluma fayda sağlama ilkesini benimsemiş paydaş anlayışımızla sektördeki kurumlarla iş birliği hedefiyle bir tören düzenledik. Bu etkinlik, üniversitemizin sektördeki kurumlarla güç birliği yaparak ortak projeleri hayata geçirme kararlılığını vurguluyor.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türk sporuna değer katan isimleri bir araya getirerek Cumhuriyetin 100. Yılına özel bir organizasyon düzenledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı temsilcileri, Gençlik ve Spor İstanbul İl Müdürlüğü, yerel yönetimler, federasyonlar, spor kulüpleri, özel sektör temsilcileri, sporcular ve basının yoğun katılım gösterdiği etkinlikte İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun 100'ün üzerinde paydaşı bir araya geldi. Akademik kadro ve gönüllü öğrencilerin katılımıyla toplamda 100 kişinin görev aldığı organizasyon, sektöre nitelikli iş gücü yetiştirmeyi, spor bilimlerinin sektördeki gücünü artırmayı ve bunu paydaş anlaşmaları yaparak sağlamayı hedefliyor.

Organizasyon, İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Tekmil Sezen Göksu'nun sunumuyla başladı. İGÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin ve İGÜ BESYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Soyal'ın açılış konuşmalarıyla devam etti. "Cumhuriyetin Şampiyon Kadınları" başlıklı panelde Milli Güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu ve Milli Voleybolcu Neslihan Demir yer aldı. "Sporda Fark Yaratanlar" başlıklı panele Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel ve NutSpor Spikeri Nebil Evren katılım sağladı. Bu etkinlikte, Neslihan Demir'e 'Voleybol Onur Ödülü', Buse Tosun Çavuşoğlu'na 'Yılın Kadın Sporcusu Ödülü', Volkan Demirel'e 'Yılın Spor Adamı Ödülü' takdim edildi.

Panellerin sonunda, Türk Sporuna Değer Katan isimlere ödüller takdim edildi. Ödüller, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, Eski Milli Sporcu Merve Aydın, Başakşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Selim Çelebi, Türkiye Jokey Kulübü Asli Yönetim Kurulu üyesi Gülnur Gülerce, Türkiye Milli Paralimpik Komite Genel Sekreteri İbrahim Gümüşdal ve Olimpiyat Madalyalı Prof. Dr. Sayın Malik Beyleroğlu'na Türk Sporuna Değer Katanlar Ödülü olarak sunuldu.

Organizasyonun önemli bir anı ise, Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıya ortak tepki gösterildi. Katılımcılar, sporun birleştirici ruhu ve güzelliklerinin, dostluğun ve kardeşliğin sağlanması, tüm nesillere aktarılması gerekliliğini vurguladılar.