Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu - besyo@gelisim.edu.tr


 Mazeret Sınavları

Mazeret sınavlarına ilişkin duyuru
Değerli Öğrencilerimiz;
 
2023-2024 Güz Yarıyılı Ara Sınavlarına, sağlık sorunları ve geçerli mazeretleri bulunan öğrenciler " İGÜ Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin Mazeret Sınavları ile ilgili 25.Madde ve değişen ilgili maddenin 5.fıkrası aşağıdaki gibidir.
 
Madde 25:Mazeretleri nedeniyle ara sınavına giremeyen öğrenciler, mazeretlerini belgelemek kaydıyla mazeretinin sona erdiği tarihten itibaren en geç bir hafta içerisinde bir dilekçe ile ilgili dekanlık/müdürlüğe müracaat ederler. Mazeret süresi sebebiyle devamsız duruma düşen öğrenciye mazeret sınav hakkı verilmez. Mazeretleri ilgili yönetim kurulunca kabul edilen öğrencilerin, akademik takvimde belirtilen tarihlerde mazeret sınavları yapılır. Dönem sonu sınavlarının mazeret sınavı yapılmaz.
 
MADDE 8- Yönetmeliğin 25 inci maddesinin ...beşinci, ....fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.  .
 
(5) Bu değişiklik maddesinde yer alan "aile sağlığı merkezi"  adı ile "sağlık ocakları/aile hekimlikleri" adı aynı anlamdadır.  Bu nedenle öğrencilerin aile hekimlikleri/sağlık ocaklarından aldıkları sağlık raporları geçerlidir.
 
“Sağlık sorunları nedeniyle ara sınavlara giremeyen öğrencilere, sağlık izinlerini Üniversite birimlerinin bulunduğu illerin tam teşekküllü devlet hastaneleri, üniversite hastaneleri veya aile sağlığı merkezlerinden almak koşulu ile ilgili yönetim kurulu kararı ile mazeret sınav hakkı verilir. Haklı ve geçerli bir nedenle il dışından alınan sağlık izinleri de kabul edilebilir. Fakat öğrencilerin yurt dışından aldıkları sağlık raporları geçerli değildir. Raporlu bir öğrencinin rapor saatinden sonra ve raporlu olduğu süre içinde girdiği sınavlar iptal olur, fakat rapor saatinden önce girdiği sınavlar iptal olmaz.”
 
Raporlarda tarih, saat, protokol numarası ve barkod bulunması zorunludur. Mazereti bittikten en geç bir hafta sonrasına kadar başvuru yapılmalıdır. 
 
Sınava girememe nedenlerini kanıtlar nitelikte belge sunma koşulu ile başvurular sekreterliğe gelerek elden yapılmalıdır. Yönetim Kurulu tarafından uygun bulunduğu takdirde mazeret sınavına katılabileceklerdir.
 
*Son başvuru tarihi; 01.12.2023 saat 17.00'dır.
 
Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.
 
Mazeret sınavı başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.