Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Paydaş İş Birliği Paneli Gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, paydaşlarla yönetişim anlayışını benimseyerek, üniversite ve spor sektörü arasında köprü görevi görmeye devam ediyor. Bu çerçevede, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi ve para milli sporcularını ağırlayarak önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu olarak, Türkiye Paralimpik Komitesi Başkanı Dr. Av. Murat Aksu, Paralimpik Milli Sporcularımız Hamide Doğangün (Para Atletizm), Bahattin Hekimoğlu (Para Okçuluk), Umut Ünlü (Para Yüzme) ve Hamza Doğan (Para Atletizm) ve Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü Başkanı Doç. Dr. Taner Atasoy ile panele ev sahipliği yapıldı.

Panele katılan konuşmacılar, dünyada ve Türkiye'de Paralimpik spor branşlarının gelişimi, karşılaşılan zorluklar, insan kaynağı yetiştirme süreçleri, spor bilimlerindeki son gelişmeler gibi önemli konular üzerine bilgi paylaşımında bulundular. Yapılan konuşmalar, ilerleyen zamanlarda paydaş projelerde bir araya gelme kararı alınmasını sağladı.

Etkinlik, katılımcılar ve sporcular arasında bilgi alışverişi ve dayanışmanın artmasına katkı sağlamıştır. İleriye dönük iş birliği projeleri için atılan bu adımlar, paralimpik sporların Türkiye'deki gelişimine önemli bir ivme kazandırmayı hedefliyor.

SDG Resmi