Spor Etkinliklerine Katılmak İyi Oluş Halini Olumlu Şekilde Etkiliyor

Yapılan Yeni Bir Araştırmada Spor Etkinliklerine Katılmak ve İyi Oluş Halini Olumlu Şekilde Etkiliyor Sonucuna Ulaşılmıştır.
Yeni bir bilimsel araştırma, canlı spor etkinliklerine katılmanın refah düzeylerini artırdığını ve yalnızlık duygularını azalttığını gösterdi. Anglia Ruskin Üniversitesi Psikoloji ve Spor Bilimleri Fakültesi'nden akademisyenler tarafından yürütülen bu çalışma, Frontiers in Public Health dergisinde yayımlandı ve canlı spor etkinliklerinin faydalarını inceleyen ilk büyük ölçekli çalışma olma özelliğini taşıyor.

İngiliz Hükümeti Dijital, Kültür, Medya ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan Taking Part Survey'e katılan İngiltere'deki 16-85 yaş arası 7.209 yetişkinden elde edilen veriler kullanılarak gerçekleştirilen araştırma, canlı spor etkinliklerine katılmanın öznel refahı artırdığını ortaya koydu. Katılımcılar, yaşam memnuniyeti ve "yaşamın değerli olduğu" hissi konusunda daha yüksek puanlar verirken, yalnızlık seviyeleri de düşüktü.

Bu sonuçlar, daha önceki çalışmaların yüksek yaşam memnuniyeti puanlarının daha az yaşamı sınırlayan durumlarla, daha iyi fiziksel sağlıkla, başarılı yaşlanma ve daha düşük ölüm oranlarıyla ilişkili olduğunu gösterdiğini vurguluyor.

Araştırma ayrıca, canlı spor etkinliklerine katılmanın insanların "hayatın değerli olduğu" hissinde bir artışa yol açtığını ve bu artışın iş bulma gibi faktörlerle kıyaslanabilir boyutlarda olduğunu belirtti.

Dr. Helen Keyes, Anglia Ruskin Üniversitesi Psikoloji ve Spor Bilimleri Fakültesi Başkanı ve çalışmanın başyazarı, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Önceki araştırmalar genellikle belirli spor dallarına veya küçük nüfus örneklerine odaklanmıştır. Ancak bizim çalışmamız, yetişkin nüfus genelinde herhangi bir spor etkinliğine katılmanın faydalarını inceleyen ilk çalışma olmasıyla önemlidir. Bu nedenle, bulgularımız gelecekteki halk sağlığı stratejilerini şekillendirmek için, örneğin belirli gruplara indirimli biletler sunmak gibi adımları teşvik edebilir."