Rekreasyon

Yüzyılın Koşusunda Gelişimli Gençler Gönüllü oldu

Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olan 45'inci İstanbul Maratonu, bu yıl 'Yüzyılın Koşusu' mottosuyla gerçekleşti.

İstanbul Maratonu, Türkiye'nin en büyük ve en köklü maraton organizasyonlarından biridir. Her yıl İstanbul'da genellikle Kasım ayının son haftasında gerçekleşir. Bu maraton, hem ulusal hem de uluslararası katılımcılara ev sahipliği yapar ve katılımcışarın İstanbul'un güzelliklerini ve tarihini keşfetmelerine fırsat verir.

Tam maraton (42.195 km), yarı maraton (21.0975 km), 10 km koşusu ve halk koşusu gibi kategorileri bulunmaktadır. Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olan 45'inci İstanbul Maratonu, bu yıl 'Yüzyılın Koşusu' mottasıyla gerçekleşti.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimiz maratonda gönüllü olarak görev aldı. TESYEV (Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı ) ile birlikte paydaş olarak halk koşusuna katılan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, engelli bireylere yaşam desteği kapsamında da farkındalık sağlamış oldu.

Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.