Rekreasyon

3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Haftası

Engelli bireylerle empati yeteneğinin kurulması ve onlara karşı anlayış düzeyinin yükseltilmesi için, farkındalık günü olarak ortaya çıkan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında resmen kabul edilmesinin ardından tüm dünyada aynı tarihte etkinlikler yapılmaya başlamıştır.

Engelli bireylerin çeşitli etkinliklerde yer aldıkları ve farkındalığın artmasının amaçlandığı bu önemli günde İstanbul Gelişim Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü öğrencileri İstanbul genelinde birçok organizasyon planlamışlardır.

1- Spor ve Eğlence Senliği (1 Aralık 2022)

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Fatih Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Fatih Belediyesi, Haliç Su Sporları Kulübü ve Özel Sporcular Federasyonu iş birliği ile gerçekleştirilen organizasyona 400 engelli birey ve aileleri katılım sağlamıştır.

2- Yüzme yarışması (2 Aralık 2022)

İstanbul Gelişim Üniversitesi, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Beylikdüzü Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve  LC Waikiki iş birliği ile gerçekleştirilen organizasyona 100 engelli birey ve aileleri katılım sağlamıştır.

3- Birlikte Daha Güzel (3 Aralık 2022)

İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Gaziosmanpaşa Belediyesi iş birliği ile gerçekleştirilen organizasyona 250 engelli birey ve aileleri katılım sağlamıştır. Sabah Kahvaltı programı ile başlayan program daha sonrasında eğlenceli spor etkinlikleri ile devam etti.