Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri

Yüzyılın Koşusunda Gelişim’li Gençler Gönüllü Oldu

Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olan 45'inci İstanbul Maratonu, bu yıl 'Yüzyılın Koşusu' mottosuyla gerçekleşti. İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimiz gönüllü olarak görev aldı. TESYEV (Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı ) ile birlikte paydaş olarak halk koşusuna katılmış olup, engelli bireylere yaşam desteği kapsamında farkındalık sağlamıştır.

Dünyada iki kıta arasında koşulan tek maraton olarak bilinen, gerçekten eşsiz ve dikkat çekici bir etkinlik olan 45. İstanbul Maratonu, bu yıl 'Yüzyılın Koşusu' ilham verici mottosuyla gerçekleşti. Maratonun önemi, İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin ve öğretim üyelerinin zaman ve emeklerini gönüllü olarak bu inanılmaz etkinliğe katılmasıyla daha da arttı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun coşkulu katılımı, toplum üzerinde olumlu etki yaratma konusundaki kararlılığını ortaya koydu. Bu sadece koşmakla ilgili değildi; birlik ve topluluk ruhunu benimsemekle ilgiliydi. Aktif katılımları, spor ve eğitimin bir araya gelerek olumlu bir değişim yaratma gücünü gösterdi.

Bu yılki maratonu daha da özel kılan ise TESYEV (Türkiye Engelliler Spor Yardımlaşma ve Eğitim Vakfı) ile yapılan iş birliği oldu. İstanbul Gelişim Üniversitesi, TESYEV ortaklığında engelli bireylere yönelik yaşam desteği konusunda aktif olarak destek verdi ve farkındalık yarattı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi halk yarışına katılarak bu asil davanın değerli bir paydaşı oldu. Bu işbirliği yalnızca fiziksel çabayı içermiyordu; dayanışmanın ve engelli bireylerin yaşamlarını iyileştirmeye yönelik kolektif bir çabanın güçlü bir simgesiydi.

Bu istisnai olayda maraton sadece bir yarış değildi; sporun, eğitimin ve toplumsal katılımın birleştirici gücünün bir kanıtıydı. İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin 45. İstanbul Maratonu'na TESYEV ile katılması hem etkinliğin başarısına katkı sağladı hem de vakfın desteğinden yararlananların hayatlarında kalıcı bir etki bıraktı.

Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.