Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri

Dr. Öğr. Üyesi Taner Atasoy NTV Radyonun Konuğu oldu

Ayhan Aktaş’ın sunduğu ‘‘Engelsiz’’ programının konuğu olan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Engellilerde Egzersiz ve Spor Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Taner Atasoy Bedensel Engelli Sporcuların pandemi sürecinde yaşadıkları sorunlar, çözüm yolları ve üniversitemizde engellilerle alakalı yürütülen çalışmalar üzerine açıklamalarda bulundu.

Pandemi sürecinde Bedensel Engelli Sporcuların antrenman süreçlerinin sekteye uğraması sebebi ile sporcuların ailelerine, kulüp yönetimine karşı olan sorumlulukları dolayısıyla yaşadıkları endişe, stres ve duygusal karışıklık kaygı düzeylerinin olumsuz etkilendiğini ve bu sürecin özelliklede Paralimpik Oyunlara hazırlanan sporcularımızın performans seviyelerine olumsuz etki edebileceğine dikkat çeken Atasoy, bu sürecin sporcularımız lehine döndürülmesi için talep edilmesi üzerine Üniversitemiz, Spor Yüksekokulumuz ve Engellilerde Egzersiz ve Spor Bölümü olarak üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi.