Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri

Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Paydaş Gelişim’de Buluşuyor

Üniversite olarak, kurtuluş mücadelemizin köklü hatırasını yaşatmak, istiklalden istikbale köprüler kurmak, asırlık tarihimizi nesilden nesile aktarmak ve spor ile birlikte yaşatmak için, kamu - özel sektörle iş birliği içinde projeler gerçekleştirilmektedir. Öğrencilerimiz ve mezunlarımızın iş hayatında başarıya ulaşmaları için gereken bilgi ve becerileri kazandırmaya yönelik çalışmaları yürütmekteyiz. Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılında evrensel spor değerlerine önem veren, olimpik ruhu taşıyan, topluma fayda sağlayacak hizmeti ilke edinmiş paydaş anlayışıyla, sektördeki kurumlarla iş birliği amacıyla bu töreni düzenlenmiştir.

Üniversitemizde düzenlenen bu organizasyona, Gençlik ve Spor Bakanlığı temsilcileri, Gençlik ve spor İstanbul İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlükleri, yerel yönetimler, federasyonlar, spor kulüpleri, özel sektör temsilcileri, sporcular  ve basın yoğun katılım göstermiştir. İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun 100’ün üzerinde paydaşı katılmıştır. Akademik kadrosu ve gönüllü öğrencileri ile organizasyonun tamamında 100 kişi görev almıştır. Sektöre nitelikli iş gücü yetiştirmek, spor bilimlerinin sektördeki gücünü arttırmak ve bunu paydaş anlaşmaları yaparak sağlayan üniversitemiz, başarılı bir organizasyona imza atmıştır.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Tekmil Sezen Göksu’nun sunumuyla başlayan organizasyon, İGÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin’in  ve İGÜ BESYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Soyal’ın açılış konuşmaları ile devam etmiştir. “Cumhuriyetin Şampiyon Kadınları” başlıklı panelde Milli Güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu ve Milli Voleybolcu Neslihan Demir yer alırken; “Sporda Fark Yaratanlar” başlıklı panele ise Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel ve NutSpor Spikeri Nebil Evren katılım sağladı. Neslihan Demir’e ‘’ Voleybol Onur Ödülü’’, Buse Tosun Çavuşoğlu’na ‘’ Yılın Kadın Sporcusu Ödülü’’, Volkan Demirel’e ‘’Yılın Spor Adamı Ödülü’’ takdim edilmiştir.

Panellerin sonunda Türk Sporuna Değer Katan isimlere ödüller taktim edildi. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, Eski Milli Sporcu Merve Aydın, Başakşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Selim Çelebi, Türkiye Jokey Kulübü Asli Yönetim Kurulu üyesi Gülnur Gülerce, Türkiye Milli Paralimpik Komite Genel Sekreteri  İbrahim  Gümüşdal ve Olimpiyat Madalyalı Prof. Dr.  Sayın Malik  Beyleroğlu’na Türk Sporuna Değer Katanlar Ödülü verilmiştir.

Cumhuriyetin 100. Yılına özel düzenlenen panelde bir araya gelen ünlü isimler, Süper Lig’in 15. haftasında oynanan ve 1-1 sona eren MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın yumruklu saldırısına uğrayan FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler’in yaşadığı şiddete ortak tepki gösterildi. Sporun birleştirici ruhu ve güzelliklerinin, dostluğun ve kardeşliğin sağlanması ve tüm nesillere aktarılması ortak olarak dile getirilmiştir.

100 pyds
100 pydsbskn100 paydaş 100 pydszn