Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri

Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Taner ATASOY’UN 2023-2024 Güz Yarıyılı Mesajı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Yardımcısı aynı zamanda Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü Başkanı Doç. Dr. Taner Atasoy, 2023-2024 eğitim-öğretim döneminin tüm öğrenciler için güzel, sağlıklı ve başarılı bir süreç olmasını temenni ediyor.

Sevgili öğrencilerimiz;
Geçtiğimiz ders döneminde ülkemizi derinden etkileyen ve üzüntü yaratan deprem felaketi nedeniyle online eğitime geçiş yapmak zorunda kaldık. Ancak, 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde yüz yüze eğitime geri dönerek faaliyetlerimize devam edeceğiz. Bu yeni dönemde tüm çalışma arkadaşlarımıza ve öğrencilere başarılar diliyoruz. Akademisyenler olarak, derslerinizi özveriyle siz değerli öğrencilere ileteceğimizden emin olabilirsiniz. Bu noktada siz öğrencilerden de aynı özveriyi ve gayreti bekliyoruz.
Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümümüz, bireylerin özel ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak egzersiz programları oluşturabilen, motor becerileri, fiziksel uygunluğu, performansı ve kondisyonu ölçebilen, değerlendirebilen ve analiz edebilen, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip eden, etik kurallar çerçevesinde her yaş ve engel grubundaki bireylerin yaşam becerilerini artırmayı amaçlayan nitelikli egzersiz ve spor uzmanları yetiştirmeyi amaçlar. Hem İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu olarak hem de Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü olarak, güçlü bir akademik kadro ve alanında uzman akademisyenlerle siz değerli öğrencilere aktarılacak çok değerli bilgiler bulunmaktadır. Siz öğrencilerimiz, ilgi ve çabanızla sekiz yarıyıllık eğitimin ardından okulumuzdan mezun olarak ülke sporuna katkıda bulunan, uzmanlık alanlarında fikir üreten ve topluma hizmet eden bireyler olacaksınız.
Başlayacağınız eğitim-öğretim döneminde saygın, disiplinli, çalışkan ve alanınıza değer katacak bireyler olma hedefinize ulaşmak için daha fazla özen, daha fazla çaba ve daha fazla özveri gerektiğine inanıyoruz.
Sizlere sevgilerimizi sunuyoruz. Başarılar dileriz.