Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

Dünya tarihinin en büyük dönüm noktalarından biri olan ve bir milletin mücadele azmini destanlaştıran Çanakkale zaferimizin 106’ıncı yılında Çanakkale’de verilen büyük mücadele ile bir kez daha gurur duyuyoruz.

Çanakkale geçilmez ruhunun en büyük mimarlarından ve o günlerin en büyük şahidi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk o günleri bizlere şu satırlar ile naklediyor;
Öleni görüyor, üç dakika içinde öleceğini biliyor, küçücük bir korku belirtisi bile göstermiyor. Sarsılmak yok. Okuma bilenler ellerinde Kur'an-ı Kerim, Cennete girmeğe hazırlanıyorlar. Bilmeyenler Kelime-i şehadet çekerek yürüyorlar. Bu, Türk Askerlerindeki ruh kuvvetini gösteren hayret olunacak ve kutlanacak bir örnektir. Emin olmalısınız ki Çanakkale Muharebelerini kazandıran işte bu yüksek ruhtur."

Milletimiz bu yüksek ruhunu müdafaa ettikçe nice zorlu mücadelelerden zaferle çıkacağına inancımız tamdır.

Bu vesile ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyor ve üzerinde yaşadığımız vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ettikleri için sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.