Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü

İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Engelliler İçin Egzersiz ve Spor Bölümü, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü ile mesaj yayımladı.

Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, aziz milletimizin en zorlu günlerinde yazmış olduğu şiirler ile kurtuluş mücadelesinin ateşi harlanmış ve İstiklal Marşı ile birlikte milli mücadele duygusu zirvesini yaşamıştır.

İstiklal marşının adeta Türk milletinin ruhunu dirilten sözleri ile milletimiz azmetmiş ve yedi düvele karşı durarak destansı mücadelesinde galip gelmiştir. Bu bağlamda Mehmet Akif Ersoy’un milli mücadeleye sağladığı sayısız katkılarından ve Türkiye’nin gelecek nesillerine emanet olarak bıraktığı hürriyetin temsili olan İstiklal Marşı için kendisine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor. Rahmetle yâd ediyoruz.

"Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" Mehmet Akif Ersoy