Antrenörlük Eğitimi

Deadlift :Oyunun Kurallarını Değiştiren Rehberiniz

Deadlift, bir kova su, o ağır market poşetleri veya komşunuzun yemek masası gibi bir şeyi fiilen taşımak için ihtiyaç duyduğunuz kasları geliştirir. Toplam vücut gücünün tartışmasız en gerçek testi olan deadlift, bacaklar, kalçalar, sırt ve gövde boyunca kuvvet ve gerginlik oluşturmak için koordinasyon içinde çalışan büyük kas gruplarını içeren çok eklemli bir egzersizdir. İlgili tüm kas kütlesi ile, zeminde maksimum kas kuvvetleri oluşturarak mümkün olan en ağır yüklerden bazılarını kaldırma fırsatı vardır. Deadlifts, daha hızlı koşmaya ve daha yükseğe zıplamaya devam eden, benzersiz bir avantaj sağlar. İster kuvvet, kuvvet, hız veya vücut kompozisyonunda iyileştirmeler peşinde olun, cevap cankurtarandır. Deadlift'in sürekli olarak en iyi ve en güçlü sporcuların eğitiminde ortaya çıkması tesadüf değildir. Güçlenmek ve daha iyi hareket etmek isteyen herkes için son derece etkili bir egzersizdir.

Deadliftin Faydaları
Deadlift'in bazı inanılmaz sonuçlar verebileceği inkar edilemez, ancak çoğu kişi bundan çekinir. Neden? Çünkü uygun olmayan kaldırma tekniği ile yaralanma riski artar. Deadlift çok basit görünse de, aynı zamanda çok zorlayıcı olabilir, çünkü sırtın alt kısmındaki diskler maksimum çaba ile aşırı sıkıştırma kuvvetlerine maruz kalabilir. Anlaşılması gereken önemli şey, kötü egzersiz yoktur, kötü teknik vardır. Düzgün yapıldığında, posterior kinetik zincirin tüm kasları (yani baldırlar, hamstringler, kalçalar, lomber omurga, üst sırt ve trapezius) birlikte çalışır. Tüm bu çaba beraberinde büyük bir sorumluluk getirir ve deadlift hareketinin güvenli ve etkili olması için hem kontrol hem de cesaretin bir karışımını gerektirir.
deadDeadlift'in harika bir egzersiz olabilmesinin birincil nedeni, çok sayıda başka egzersiz (örneğin, temizleme veya koparma), hareket kalıpları (örneğin, çömelme, hamle, destek, çekme) ve spora özgü beceri veya eylemlerin (örneğin, zıplama ve koşma) geliştirilmesine yardımcı olabilmesidir. Squat ve bench press'in aksine, eşmerkezli (yukarı) kaldırma hareketinden önce eksantrik (indirme) kas hareketi olmadığı için kaldırma benzersizdir. Bu, esneme-kısalma döngüsü tarafından sağlanan depolanmış elastik enerjinin kullanılmadığı anlamına gelir - bunu, kasların ve tendonların hızlı bir şekilde serbest kalmadan önce sıkıştığı ve güç yeteneklerini geliştirdiği bir yay olarak düşünün. Ağırlığın tam durma konumundan kaldırılması ve hem günlük yaşam hem de spor için bu kadar işlevsel olmasının nedeni, 'ölü' kaldırmanın adını buradan alır. Doğrudan büyük nesneleri yerden kaldırmaya veya sabit bir konumdan patlayıcı bir şekilde kalkışa aktarır.