Antrenörlük Eğitimi

Ders Ekleme Bırakma Günleri Hakkında

Sevgili öğrencilerimiz, Ders ekleme ve bırakma işlemleri için belirlenen tarihler aşağıdaki gibidir: Ders Ekleme-Bırakma Günleri: 26 Şubat 2024 - 1 Mart 2024

Sevgili öğrencilerimiz,

Ders ekleme ve bırakma işlemleri için belirlenen tarihler aşağıdaki gibidir:

Ders Ekleme-Bırakma Günleri: 26 Şubat 2024 - 1 Mart 2024

Bu tarihler arasında, ders programlarınızı gözden geçirme ve gerekli değişiklikleri yapma fırsatınız olacaktır. Ders seçimi konusunda kararsızlık yaşayan veya ders programlarını düzenlemek isteyen öğrencilerimiz, akademik danışmanlarından destek alabilirler.

Ders ekleme-bırakma günlerinde öğrenciler, ders programlarını gözden geçirir ve ihtiyaçlarına, hedeflerine veya tercihlerine uygun bir program oluşturmak için değişiklikler yapabilirler. İşte bu süreçte öğrencilerin genellikle yaptıkları şeyler:

1. Ders Ekleme: Öğrenciler, ilgi duydukları dersleri veya programları ekleyerek ders programlarını güncellerler. Bu, öğrencilerin akademik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacak dersleri seçmelerini sağlar.

2. Ders Bırakma: Öğrenciler, ilgilerini kaybettikleri, başka bir dersle çakıştığı veya zor bir döneme denk geldiği için devam etmek istemedikleri dersleri bırakabilirler.

3. Danışmanlık Alma: Ders ekleme-bırakma sürecinde öğrenciler, akademik danışmanlarından veya rehberlik birimlerinden yardım alabilirler. Danışmanlar, öğrencilere hangi dersleri almaları gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunabilirler.

4. Kontenjan Takibi: Bazı derslerde sınırlı kontenjanlar bulunabilir. Öğrenciler, istedikleri derslerin kontenjan durumunu takip eder ve müsaitlik durumuna göre ders eklerler.

5. Ders Programı Dengeleme: Öğrenciler, derslerin sıralanışını, günlerini ve saatlerini dikkate alarak ders programlarını dengelemeye çalışırlar. Bu, çakışan derslerden kaçınmak ve dersleri daha etkili bir şekilde takip etmek için önemlidir.

6. Öğrenim Planlama: Ders ekleme-bırakma süreci aynı zamanda öğrencilere, kalan akademik dönemlerini planlama fırsatı tanır. Öğrenciler, mezuniyet gereksinimlerini karşılayacak şekilde dersleri önceden planlayabilirler.

Bu süreç, öğrencilere akademik hedeflerine uygun bir ders programı oluşturma ve esneklik sağlama imkanı sunar. Ders ekleme-bırakma günlerindeki değişiklikler genellikle üniversitenin belirlediği sınırlı bir süre içinde yapılır, bu nedenle öğrencilerin bu tarihleri takip etmeleri önemlidir.

Sağlıklı ve başarılı bir akademik dönem geçirmeniz dileğiyle!