Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu - besyo@gelisim.edu.tr

Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri








 Para Atletizm Milli Takımlarımızdan Büyük Başarı


10 – 14 Şubat tarihleri arasında Dubai 2021 Grand Prix turnuvası yarışmaları 52 farklı ülkeden 471 sporcunun katılımı ile gerçekleşti. Ülkemizi bu bu turnuvada Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’ndan milli sporcular temsil etti.



Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’ndan; Hamide Doğangün, Zübeyde Süpürgeci, Zeynep Acet, Rabia Cirit, Abdullah Ilgaz, Gökhan Akın, Enes Şahin, Hamza Doğan ve Tarık Taha Buyrukoğlu, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu’ndan; Oğuz Akbulut, Öznur Akbulut, Büşra Nur Tırıklı, Hakan Cira, Aslı Adalı, Hasan Hüseyin Kaçar ve Sevda Kılınç Çırakoğlu, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’ndan; Esra Bayrak, Edanur Akın, Fatma Damla Altın, Muhsine Gezer, Eda Yıldırım, Mihriban Korkmaz ve Oğuz Türker, Dubai’de ülkemizi temsil eden isimler arasında yer aldı.

Tokyo 2021 Paralimpik Oyunları’na kota puanı veren Dünya Para Atletizm Grand Prix’sinde milli atletlerimiz önemli başarılara imza atarak bizlere büyük bir mutluluk yaşattı. Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde düzenlenen organizasyonda 8 altın, 11 gümüş ve 5 bronz olmak üzere toplam 24 madalya kazanan milli sporcularımızı tebrik ederiz. Paralimpik Oyunları sürecinde yarışan bütün sporcularımıza başarılar dileriz.