Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu - besyo@gelisim.edu.tr

Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri








 "İşaret Dili Eğitim" semineri gerçekleştirildi


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü, bölüm etkinliği kapsamında beden eğitimi ve spor yüksekokulunda öğrenim gören tüm öğrencilere açık olarak gerçekleştirilen "İşaret Dili Eğitim" semineri H blok 420 no'lu derslikte Neslihan Kurt'un eğitmenliğinde gerçekleştirildi.


Seminere yüksekokul müdürü, engellilerde egzersiz ve spor bilimleri bölüm başkanı ve başkan yardımcısı ile öğretim elemanları da katılım sağladı. Yapılan seminerde Neslihan Kurt tarafından, işitme engelli kültürü, işitme engelli bireylerin gülük yaşamda karşılaştıkları avantaj ve dezavantajları, işaret dilin bölge ve ülkelere göre olan değişik ifade tarzları, Türk alfabesindeki harflerin işaret dilindeki karşılıkları (parmak alfabesi) konularında bilgilendirmelerin yanı sıra uygulamalarda yapıldı.

Seminer sonunda, öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Kurt'a engellilerde egzersiz ve spor bilimleri bölüm başkanı tarafından, plaket ve çiçek takdim edildi.