Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu - besyo@gelisim.edu.tr

Antrenörlük Eğitimi








 “Bireysel Koçlukta (PT) Kariyer Yapılanması” konulu seminer gerçekleştirildi


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Antrenörlük Eğitimi Bölümü tarafından düzenlenen “Bireysel Koçlukta (PT) Kariyer Yapılanması” konulu seminer K Blok Oditoryum'da gerçekleştirildi. Uzman Eğitmen Mehmet Bayraktar seminere konuşmacı olarak katıldı.



Günümüzde teknolojinin gelişmesi ve hareketsizliğin artması ile bunlara bağlı sağlık sorunları yaşayan kişilerin sayısı da her geçen gün artmaktadır. Postür bozukluklarından, obeziteye, metabolik sendroma kadar birçok sağlık sorunu günümüz hastalıkları haline gelmiştir. Dolayısıyla sağlıklı beslenmenin yanı sıra bilinçli yapılan egzersizin de çok büyük bir önemi vardır. Bu noktada insanlara yol gösterecek, onları motive edecek daha sağlıklı yaşamaları için kişilere özel egzersiz programları hazırlayarak fiziksel seviyelerini iyileştirmelerine yardımcı olacak "bireysel koçlara (PT)" olan ihtiyaç da gün geçtikçe artmaktadır. 

Uzman Eğitmen Mehmet Bayraktar, PT'liğin bir meslek olarak görülmesi gerektiğini vurgulayarak, bu mesleğin dünyadaki ve Türkiye’deki sektörel hacminden bahsetti. PT’liğin büyüme potansiyeli konusunda istatistiksel verilere dayanarak öğrencilerle bilgi paylaşımında bulunan Bayraktar; hedefleri arasında PT’lik yapmak olan öğrencilere yol gösterici oldu. Bu bağlamda; mesleğin kazanımları, zorlukları ve içerdiği etikler hakkında bilgi verici bir seminer gerçekleştiren Bayraktar, etkinliğin sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminer sonrasında katılımcılara “Bireysel Koçlukta (PT) Kariyer Yapılanması” adlı katılım belgesi verildi.
 
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Uzman Eğitmen Mehmet Bayraktar'ı öğrenciler ile buluşturmaktan onur duyduklarını dile getirerek, öğrencilere sağladığı katkılarından dolayı Bayraktar'a ve semineri düzenleyen Antrenörlük Eğitimi bölüm başkanlığına ve öğretim elemanlarına teşekkürlerini iletti.