Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu - besyo@gelisim.edu.tr


 ''Maskemi Takarım Farkındalık Yaratırım''

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun misafiri oldu.
Dünyada her yıl milyonlarca kişinin ölümüne sebep olan kanser hastalığının en bilinen türlerinden biri olan lösemi hastalığına yakalanmış çocuklarımıza umut ışığı olmayı sürdüren Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun misafiri oldu.
 
2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftasına özel Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Rekreasyon Bölümü'nün düzenlediği etkinlikte; LÖSEV İstanbul Yetkilisi Aslı Çavdar öğrencilerimize lösemi hastalığının tedavi edilebilir rahatsızlık olduğunu ifade ederken, geçmiş yıllarda buna rağmen  maske takan lösemili çocukların toplum sağlığı için bir tehditmiş gibi bir algı oluştuğunu ancak LÖSEV'in faaliyetleri ve yurt genelindeki bilgilendirme kampanyaları sayesinde son yıllarda bu ön yargının kırıldığını kaydetti.
 
Ülke genelindeki temsilcilikleriyle birlikte başkent Ankara'da lösemi hastalarına özel hastane kurduklarını ve bunun karşılığında ücret talep etmediklerini aktaran Çavdar sözlerini şöyle sürdürdü:

"2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası'nda düzenlenen 'Maskemi Takarım, Farkındalık Yaratırım' ya da 'Yaşama El Ver' gibi farkındalık faaliyetlerinin etkisiyle lösemili çocukların bulaşıcı bir hastalık taşımadıkları ve bizden biri oldukları çok daha iyi anlaşılmaya başlandı. Bu kapsamda düzenlenen her türlü gönüllülük faaliyetlerini önemsiyoruz" 
 
Etkinliği düzenleyen Rekreasyon Bölümü öğrencileri de maskelerini boyayıp farkındalık kampanyasına destek verirken, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Soyal ve Rekreasyon Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Engin Işık Abanoz, LÖSEV Yetkilisi Aslı Çavdar'a katılımları için teşekkür ederek plaket verdi.



 


Haberler

Tüm Haberler