Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu - besyo@gelisim.edu.tr

Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri








 Dr.Öğr.Üyesi Rüştü Şahin'den dönem açılış mesajı




Üniversitemizin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda görev yapan değerli akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve sevgili öğrenciler;

2019-2020 öğretim yılı güz dönemi eğitimlerine başlamış bulunmaktayız. Yüksekokulumuzdaki diğer bölümlere ek olarak bu yıl ilk defa açılan ve öğrenci aldığımız Engellilerde Spor Eğitimi bölümünde de faaliyetlerimiz başladı. İlk yılda eğitim-öğretim faaliyetlerini 44 öğrenci ile başladık.
Son yıllarda ülkemizde engellilere yönelik çalışmalar hız kazanmıştır. Bu bağlamda engelli sporunda da gözle görülür gelişmeler sağlanmıştır. Bu gelişmelere bağlı olarak nitelikli eğiticilere daha çok ihtiyaç duyulmuştur. Söz konusu ihtiyaçlar da göz önüne alınarak okulumuzda engellilerde spor konusunda eğitici yetiştirecek olan bölüm açılmasına karar verilmiş ve çalışmalar sonuçlandırılarak bölüm açılabilmiştir.

Hedeflerimiz arasında bu alanda nitelikli eleman yetiştirme önemli bir yer tutmaktadır. Bu konuda öğrencilerimizin mevcut eğitimlerinin dışında, kariyerlerini yönlendirmek ve mesleki gelişimlerini sağlamak, yüksekokulumuzun en büyük hedefleri arasında yer almaktadır. Bu hedefler doğrultusunda üniversite - öğrenci- paydaş ortaklığını aktif etmeye yönelik çalışmalarımızın kısa sürede sonuç vereceğini düşünüyoruz. Öğrencilerimizin istihdamları için paydaşlarımızın desteklerini isterken, aynı zamanda paydaşlarımızın eğitimli personel ihtiyaçlarını öğrencilerimiz ile karşılayarak spor alanına güçlü bir katkı sağlayacağımız kanaatini taşıyoruz.

Bölümüzdeki öğrencilerimiz için hedeflerimizi belirlerken, üniversitemizin vizyonuna uygun, değerli idari ve akademik personelimizin yeterlilikleri en büyük güvencemizden biridir. Öğrencilerimizin gelişmesine katkı sağlayan herkese teşekkürü bir borç biliyorum. Bu bölümü seçerek engelli sporuna büyük katkılar sağlayacağına inandığım öğrencilerimize başarılar diliyorum.













 
Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölüm Başkanı 
Dr.Öğr.Üyesi Rüştü Şahin