Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu - besyo@gelisim.edu.tr

Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri








 Bölüm Başkanının Mesajı


İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Taner Atasoy'un dönem açılış mesajı



Sevgili Öğrenciler,

2020-2021 eğitim-öğretim yılına başlamış bulunmaktayız. Sizleri okulumuzda görmeyi çok arzu etmemize rağmen daha sağlıklı günlerde bir arada olabilmek için bir süre daha uzaktan eğitim sistemine devam etmemiz gerekecektir. Bu süreci sizlerin de katkıları ile sağlıklı bir şekilde yürüterek başarılabileceğini unutmadan, çalışmalarımıza birlikte devam edeceğiz.
 Sevgili öğrenciler; Sosyal mekânlarda bir araya geldiğimizde maske, mesafe ve temizliğe dikkat etmemiz herkes için büyük önem arz etmektedir. Bu sürecin Sağlıklı bir şekilde beraber yürütülmesi hususunda Sizlere güveniyor ve inanıyoruz.

Değerli öğrencilerim, öğretmen, öğrenciler üzerinde etkileme gücü olan kişilerdir. Öğrencilere sadece bilgi ve beceriler kazandırmaz aynı zamanda olgu ve olaylara karşı gösterdikleri tavır ve davranışlarıyla, kişilik özellikleriyle de öğrencilerin olumlu ya da olumsuz tutum ve davranışlar kazanmalarını sağlayabilen kişidir. Sizler için bu kutsal hedefleri belirlerken, üniversitemizin vizyonuna uygun, değerli idari ve akademik personelimizin yeterlilikleri en büyük güvencemizdir.
Değerli öğrencilerimiz, toplumun önemli değişim öğelerinden biri olacak olan siz engellilerle çalışacak eğitmenler aracılığıyla engelli bireylere karşı farkındalığın artırılması, yaratıcı ve yenilikçi projelerin ortaya konulması, sosyal girişimcilik ve projeler üretilmesi engellilerin ve dolaylı yoldan siz öğrencilerin kapasitelerinin artırılması hedeflenmiş uzun soluklu bir yol hikâyesidir “Engellilerde Spor Eğitimi”. Bu yaklaşım ile yıllar içinde engellilerde spor eğitimi sisteminde, inisiyatif alarak sosyal alandaki sorunlara  sürdürülebilir çözümler üreten, düşünen, sorgulayan ve kapasitenizi geliştirerek engelliler ve spor alanında önemli çalışmalar  yürüten bireyler olacaksınız.

Bu konuda öğrencilerimizin mevcut eğitimlerinin dışında, kariyerlerini yönlendirmek ve mesleki gelişimlerini sağlamak, yüksekokulumuzun en büyük hedefleri arasında yer almaktadır. Bu hedefler doğrultusunda bölümümüzden mezun olan eğitimcilerimizin, özel eğitim okulları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ve milli eğitim bakanlığına bağlı her kademedeki okullarda, kaynaştırma öğrencilerinin eğitimlerinde önemli görevler almalarını beklemekteyiz.
Ülkemizde engelli ve engelli sporunda da gözle görülür gelişmeler yaşanmaktadır. Bu gelişmelere bağlı olarak nitelikli eğiticilere daha çok ihtiyaç duyulacaktır. Söz konusu ihtiyaçlar da göz önüne alınarak okulumuzda engellilerde spor konusunda eğitici yetiştirecek olan ve Türkiye’de sayılı üniversitede bulunan bölümün üniversitemize kazandırılmasında emeği geçen ve öğrencilerimizin gelişmesine katkı sağlayan herkese teşekkürlerimi sunarım.

Bu bağlamda, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı öncelikle milletimize, devletimize ve bu bölümü seçerek engelli sporuna büyük katkılar sağlayacağına inandığım siz öğrencilerimize hayırlı olmasını diler; tüm eğitim camiasına sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir yıl geçirmelerini temenni ederim.