Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu - besyo@gelisim.edu.tr

Engellilerde Egzersiz ve Spor Bilimleri








 Avrupa Şampiyonasında Madalya Yağmuru


Polonya’da gerçekleştirilen Para Atletizm Avrupa Şampiyonası’nda millilerimiz mücadelelerini başarı ile devam ettiriyor.


İlk altın madalyamızı kadınlar 100m yarışında milli sporcumuz Zübeyde Süpürgeci 16.83'lük derecesiyle rekor kırarak ülkemize kazandırdı.

Yine Avrupa Şampiyonası’nda disk atmada da yeni bir rekora imza atarak altın madalya kazanan diğer bir milli sporcumuz ise Büşra Nur Tırıklı oldu. Cirit atma branşında Muhammet Khalvandi turnuva rekorunu kırarak altın madalyanın sahibi olurken, Hamide Doğangün gümüş, Muhsin Kaedi, Zeynep Acet ve Havva Elmalı bronz madalyanın sahibi oldular.
 
Polonya`nın Bydgoszcz şehrinde gerçekleştirilen IPC Para Atletizm Avrupa Şampiyonasında Özel Sporcular Milli Takımımızın zorlu mücadeleleri devam ediyor. Peki IPC Para Atletizm Avrupa Şampiyonası nedir? Gelin biraz daha yakından tanıyalım.
 
Bydgoszcz 2021: Avrupa Para Atletizm Şampiyonası Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
 
Avrupa Para Atletizm Şampiyonası, Tokyo'da gerçekleştirilecek olan Paralimpik Oyunlarından önce 2021 yılında gerçekleştirilen en büyük Para sporu etkinliğidir.
Tokyo Paralimpik Oyunlarına katılım için kota kazandırması açısından da büyük bir önem arz etmektedir.
Polonya'nın Bydgoszcz kentinde 43 ülkeden yaklaşık 700 sporcu ve birçok özel yarışmacı olan Avrupa Para Atletizm Şampiyonası'na Zdzislaw Krzyszkowiak Stadı ev sahipliği yapacak.

Nerede?

Bydgoszcz, Polonya'nın 16 eyaletinden biri, aynı zamanda ülkenin sekizinci en büyük şehri ve eş başkentidir.
Brda ve Vistül nehirleri üzerinde yer alan Bydgoszcz, 13. Yüzyılda kurulmuştur ve bugün 350.000'in biraz üzerinde bir nüfusa sahiptir.

Nasıl izlenir?

2021 Avrupa Şampiyonası, World Para Athletics  (Dünya Para Atletizm) web sitesinde ve Facebook, Instagram sayfasında canlı olarak yayınlanmaktadır.