EGZERSİZ VE SPOR BİLİMLERİ

Prof. Dr. Ellen Glickman ile “Egzersiz Fizyolojisinde Yeni Trendler”

31.05.2018 Per 03:46

19-22 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen Prof. Dr. Ellen Glickman ile “Egzersiz Fizyolojisinde Yeni Trendler” adlı konferans ve seminerler başarılı bir şekilde yapıldı.

Prof. Dr. Ellen Glickman

Kent State Üniversitesinde 1995 yılından bu yana Sağlık, Eğitim ve Spor Fakültesinde yönetici olan görev yapan Glickman’ ın 100’ün üzerinde SCI yayını bulunmaktadır. Yaptığı sunumlarında öğretim elemanlarımıza ve öğrencilerimize çok sıcak yaklaşım gösteren Glickman Isı, Soğuk, Yükseklik / Hipoksi, Sualtı, Kirlilik, Radyasyon, Beslenme ve Spor ilişkili alanlarda yapmış oldukları ve devam ettikleri araştırmalardan örnekler sunmuştur.

Seminerin yanı sıra tüm BESYO Akademik personeline ayrıca sunum yapan Profesör Glickman, Egzersiz Fizyolojisi ve sportif performans laboratuvarı oluşturma adına destek ve sunumlarda bulundu. Geleceğe yönelik iş birliği ve proje ortaklığı konusunda memnuniyetle çalışabileceklerini ifade etmişlerdir. Prof. Dr. Ellen Glickman ile birlikte gelen Psikolojik danışmanlık ve rehberlik uzmanı Ass. Prof. Dr. Marty Jencius’ da geleceği yönelik Spor Psikolojisi ve Pedagojisi alanlarında sosyal içerikli ortak çalışmalar yapabileceğimiz hususunda açıklamalarda bulunmuştur.