Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu - besyo@gelisim.edu.tr

Egzersiz ve Spor Bilimleri








 Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışması Sona Erdi


Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından bu yıl 33.’sü düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nda 55 ülkeden 2 bin 465 yüzücü, Anadolu Yakası'nda Kanlıca'dan başlayıp Avrupa Yakası'nda Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'nda son bulan 6,5 kilometrelik parkurda mücadele etti.


Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Erten, TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener ve birçok önemli isim yarışmaları takip etti.

COVİD-19 önlemlerine dikkat edilerek mücadele edilen Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarış’ında Nida Eliz Üstündağ kadınlar genel klasmanda 40 dakika 55 saniye ile birinci olurken, Polat Uzer Turnalı erkekler genel klasmanda 38 dakika 22 saniye ile yarışı önde tamamlamayı başardı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu spor yöneticiliği bölümü başkanı Sayın Doç. Dr. Kubilay ÇİMEN’in de aktif katılım sağladığı mücadele yerli ve yabancı birçok yayın organında kendine yer buldu.

2465 kişinin mücadele ettiği yarışta, Doç. Dr. Kubilay ÇİMEN genel klasmanda 18. Olarak okulumuzu temsil etti. Kanlıca'dan başlayıp Avrupa Yakası'nda Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'nda son buldu.

TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, "Bu yıl 33. kez düzenlediğimiz Kıtalararası Boğaziçi Yüzme Yarış’ımıza 2 bin 500'e yakın sporcu katıldı. Gerek İstanbul ve ülkemizin tanıtımı gerekse Türk sporu açısından sürdürülen bir gelenek. Katılan herkes için eşsiz bir deneyim.

TMOK olarak bu büyük organizasyonu bir kez daha güzel kentimizde gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz.” ifadelerini kullandı.