Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu - besyo@gelisim.edu.tr

Antrenörlük Eğitimi








 Antrenörlük Eğitimi Bölümü Öğretim Elemanları 18. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi'ne Katıldı


Türkiye de spor bilimleri alanında her yıl düzenlenen Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi'ne İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğretim elemanları alana katkı sağlayacak bildirileri ile katılım gösterdiler.


Pandemi koşulları sebebi ile 2020 yılının 18. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi 07-11 Kasım tarihlerinde online olarak gerçekleştirildi. Kongrede; Antrenman ve Hareket Bilimleri, Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi, Egzersiz ve Spor Fizyolojisi, Egzersiz ve Spor Psikolojisi, Egzersiz ve Sporda Beslenme, Engelliler için Beden Eğitimi, Spor ve Fiziksel Aktivite, Fiziksel Aktivite ve Sağlık, Fiziksel Uygunluk gibi konular ile birlikte multidisipliner alanlar da kongrede yer aldı.

 İstanbul Gelişim Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tüm bölümlerinde akademik kadrosunda yer alan öğretim elemanları kongreye katılım gösterirken, Antrenörlük Eğitimi Bölümü'nden  Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Soyal, Dr. Öğr. Üyesi Aydın Pekel, Dr. Öğr. Üyesi Milaim Berisha ve Öğr. Gör. Gökçe Oktay bildirileri ile üniversiteyi temsil ettiler.

Sunumunu üniversitemiz Arş. Gör. Ali Kaya’nın gerçekleştirdiği “Beden Eğitimi Öğretmenlerinin Yetkinlik Düzeyleri ile Özerklik Algıları Arasındaki İlişki” isimli çalışma için Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Soyal, Dr. Öğr. Üyesi Aydın Pekel ve Dr. Öğr. Üyesi Taner Atasoy değerli katkılarını sunmuşlardır. Sunumunu Dr. Shkumbin Hoxha’ nın gerçekleştirdiği “Analyses of Some Performance Parameters and Determination of the Norm Values in Kosovo First League Goalkeepers” adlı çalışmada ise bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Milaim Berisha başarılı bir çalışmaya imza atmıştır. Üniversitemiz öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Gökçe Oktay ise “25-45 Yaş Arası Kadınlarda 6 Haftalık Zumba Egzersizlerinin Genel Dayanıklılık, Esneklik ve Kuvvet Üzerine Etkisinin Araştırılması” isimli çalışmasını başarılı bir şekilde sunarak, kongreye katılımcılarından tam not almıştır. Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğretim elemanlarımızı tebrik eder, akademik hayatlarında nice başarılar dileriz.