Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu - besyo@gelisim.edu.tr

Antrenörlük Eğitimi








 Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanlığının Güz Dönemi Açılış Mesajı


İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi. Aydın Pekel, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz dönemi açılış mesajını yayımladı.


Sevgili İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencilerimiz;


Maalesef insanlık olarak zorlu ve sabır gerektiren bir dönemden geçiyoruz. Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın, ülkemizde de birçok alanda olduğu gibi eğitim alanında da bazı olumsuzluklarını hissettirmiş bulunmaktadır.

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı 07.10.2020 tarihi itibariyle dünyanın ve ülkemizin de içinde bulunduğu pandemi nedeniyle online eğitim olarak başladı.

Her yeni dönem, yeni bir heyecan demektir. Aramıza yeni katılan öğrencilerimizi bu heyecanla selamlıyor, bundan sonra beraber yürüyeceğimiz bilim yolunda kendilerine başarılar diliyoruz.

Kuruluşunun üzerinden henüz yedi sene geçmiş olmasına rağmen Antrenörlük Eğitimi Bölümü nitelik ve nicelik olarak büyük gelişmeler katetti. Yeni tesislerimizde mücadele sporları salonu, dans salonu, fitness salonu, cimnastik salonu, atletizm pisti, tenis kortları, serbest etkinlik alanı ve spor salonu bulunmaktadır. Tesislerimizdeki uygulama alanları öğrencilerimize uygulamalı dersleri özellikle uzmanlık branşlarını yaparak ve yaşayarak öğrenme imkânını sunmaktadır. Bu durumun öğrencilerimizin mesleki gelecekleri olan branşlarında uzmanlaşmalarını destek sağlayacağı düşünülmektedir.

Sportif Performans Ölçme ve Değerlendirme laboratuvarımız, antrenörlük mesleğinde önemli bir yapı taşı olan performans testlerinin uygulanması ve elde edilen verilerin değerlendirilmesine yönelik çalışmalar bölümümüzün önemini artırmaktadır. Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencilerimizin yüksek standartlarda bir eğitim alabilmesi için gerekli müfredat güncellemesini ve tesisleşmeyi oluşturularak uluslararası akreditasyon kuruluşlarından birisi olan AQAS tarafından akredite edilmiştir. Beden Eğitimi ve Spor alanında akredite olmuş öncül bölümlerden olmanın haklı gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Sevgili öğrencilerimiz;
Bu eğitim-öğretim döneminde de saygılı, çalışkan, alanında değer üretebilecek bir birey olma hedefinize ulaşmak için derslerinize bir önceki döneme oranla daha gayretli, özenli ve özverili çalışacağınıza yürekten inanıyor ve sizlere başarılar dileyerek sevgilerimizi sunuyoruz.

Değerli Akademisyenlerimiz;
Bu zor görevinizde özverili çalışmalarınızın devamını ve 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılının sağlıklı ve başarılı geçmesini diliyoruz.