Antrenörlük Eğitimi

Antrenörlük Bölümü tenis uzmanlık öğrencilerimizin Enka Spor Kulübü ziyareti

Enka Spor Kulübünde 5-12 MAYIS 2019 tarihleri arasında yapılan 16 Yaş ITF Junıor Grade 4 tenis turnuvası Antrenörlük bölümü 3. Sınıf öğrencileri ile ziyaret edildi.

Ziyaretin amacı antrenörlük mesleğinin detaylarını yerinde incelemek, tecrübeli antrenörlerden bilgi almak, tenis turnuvalarının nasıl yapıldığı hakkında bilgi almak, ulusal ve uluslararası oyuncuların oyun anlayış ve taktiklerini öğrenmek ve analiz etmekti.

Bu ziyaretimizde; Davis Cup Kaptanı Haluk Akkoyun, Enka Spor Kulübü Alt Yapı Baş Antrenörü Okan Armağan, Enka Spor Kulübü Performans Tenis Head Koçu Bora Gerçeker, Turnuva Baş Hakemi White Beach Serdar Sümer, Eski Davis - Fed Cup Kaptanı ve Marsel İlhan’ın Koçu TTF 5. Kademe antrenörleriimizden Erhan Oral ile tecrübelerini konuştuk ve notlar tuttuk.

Tenisin ülkemizde hızla gelişimi ve öğrencilerimizin tenis adına yapabilecekleri, istihdam alanları ve başarılı sporcular yetiştirmek için yapabilecekleri hakkında öğrencilerimiz, profesyonel raketlerden antrenörlük tüyoları aldılar. Enka Spor Külübü'ne yapılan bu gezi ile öğrencilerimizin tenis alanında hedefledikleri doğrultulara katkı sağladığı düşünülmektedir.