Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu - besyo@gelisim.edu.tr

Antrenörlük Eğitimi








 Antrenman Yüklenmesinde Güncel Yaklaşımlar Semineri Gerçekleşti


“Antrenman Yüklenmesinde Güncel Yaklaşımlar” konulu seminer 29 Aralık Salı günü Doç. Dr. Alper Aşçı'nın katılımı ile gerçekleşti.


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Antrenörlük Eğitimi Bölümü tarafından düzenlenen “Antrenman Yüklenmesinde Güncel Yaklaşımlar” konulu seminer 29 Aralık Salı günü Google Meet programı üzerinden gerçekleştirildi. Seminere konuşmacı olarak Haliç Üniversitesi öğretim üyesi ve profesyonel futbol kondisyoneri Doç. Dr. Alper AŞÇI katıldı.
 
Seminerde Doç. Dr. Alper AŞÇI, sporda antrenman yükünün önemine değinirken, günümüzde antrenman yükü takibi için kullanılan teknolojik cihazlardan ve bu cihazların kullanım alanlarından bahsederek, sporda teknoloji kullanımının önemine değindi. Performans takibi ve yönlendirilmesi konusunda maç sırasında kullanılan kinematik ve teknik taktik analiz sistemlerine ayrıntılı bir şekilde değinen AŞÇI, antrenman planlaması yapılırken de dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi.
 
İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu olarak, Doç. Dr. Alper AŞÇI’ ya değerli bilgilerini aktardığı için teşekkür eder, ayrıca semineri düzenleyen Antrenörlük Eğitimi bölüm başkanlığına ve öğretim elemanlarına teşekkür ederiz.