Açık Hava Egzersizleri ve Sağlık

FORBES Dergisi’nde yayınlanan makaleye göre; yürüme, doğa yürüyüşü, koşu yapma, aralıklı antrenman, bisiklet, ip atlama, ekipmansız vücut ağırlığı egzersizlerinin sağlığa faydaları saymakla bitmiyor...
  • Kanser Epidemiyolojisi, Biyobelirteçler ve Önleme adlı bir araştırmaya göre, haftada yedi saat veya daha fazla yürüyen kadınların meme kanserine yakalanma riski % 14 daha düşük.

• Michigan Üniversitesi’ndeki bir araştırmaya göre, daha engebeli arazide yürürken düz zeminde yürümeye kıyasla %28 daha fazla enerji kullanırsınız, bu da ekstra kalori yakılmasına sağlar.

• Genel olarak koşu, "iyi" HDL kolesterolü artırarak, "kötü" LDL kolesterolü azaltarak ve kan basıncını düşürerek kalp hastalığı riskini ortadan kaldırır.

• Beş haftalık bir süre de haftada dört kez 20 dakikalık HIIT antrenmanını tamamlamanın, çalışma katılımcılarının tepe oksijen kapasitesini %9 oranında artırdığı görüldü.

• Chesworth, gerçek bir kardiyo egzersizinin üç açık belirtisi olduğunu söylüyor. “Bisiklete binmek kalp atış hızınızı artırır, doğası gereği tekrarlayıcıdır ve büyük kasları çalıştırır” diye açıklıyor.

• Bernard'a göre ip atlama vücut kompozisyonunuza bağlı olarak sadece 15 dakikada birkaç yüz kalori yakar.

• Araştırmalar, squat gibi yalnızca vücut ağırlığıyla yapılan egzersizlerin, leg press makinesi gibi spor ekipmanlarıyla çalışmaktan farklı derecelerde güç sağlayabileceğini, duruşunuzu bağımsız olarak kontrol altında tutmanız ve dengeleyici kaslara daha fazla güvenmeniz gerektiğini söylüyor.