Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Oryantasyon Eğitimi

2018-2019 Akademik yılında BESYO’ya kayıt yaptıran öğrencilerim ile 24-28 Eylül tarihleri arasında her bölümde ayrı olmak üzere oryantasyon toplantısı yapıldı.
Toplantıya ilgili bölümün araştırma görevlileri, Bölüm Başkanı, Müdür Yardımcıları ve Müdür katıldı. Kısa bir tanışma yapıldıktan sonra Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. M.Zahit SERARSLAN bir konuşma yaparak öğrencilerimizi bilgilendirdi.
Bu toplantıda üzerinde durulan ve öğrencilerimizin bilgilenmelerinin sağlandığı hususlar aşağıdaki gibi sıralanabilir:
  1. Yüksekokulumuz ve üniversitemizin fiziksel imkanları
  2. Akreditasyon ve Program içeriği
  3. Çift anadal
  4. Yandal
  5. Erasmus
  6. Öğrenci kulüpleri
  7. Geçme sistemi, Disiplin ve Kopya konuları
  8. Bölümün tercihi ve seçimi
  9. Öğrencinin hedef, vizyon ve kariyer planları
  10. Paydaşlık vurgusu ve öğrenci memnuniyeti
Bunlara ilave olarak Üniversite Öğretiminin hedefinin sadece meslek adamı yetiştirmek olmadığı aynı zamanda bilim adamı yetiştirdiği hususu hatırlatılarak bu bağlamda önemli sorumluluklarının olduğu üzerinde duruldu ki bu konular arasında şu sorulara cevap arandı.
  1. Bilim nedir?
  2. Bilimsel çalışma niçin yapılır?
    1. Bilimsel çalışma ile gelişme ve büyüme arasında ilişki var mıdır?
    2. Bilimsel çalışma ile uluslararası güç arasında ilişki var mıdır?
    3. Bilimsel çalışma ile etik ve ahlak arasında ilişki var mıdır?
  3. Bu sorular bağlamında öğrencilerimizden ve mezunlarımızdan beklenenler nelerdir?
Daha sonra öğrencilerimden sorular alınarak ve yetkililer tarafından cevaplandırıldı.