Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu - besyo@gelisim.edu.tr

Egzersiz ve Spor Bilimleri








 Bölüm Başkanımızın Dönem Açılış Mesajı




İstanbul Gelişim Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümünde okuyan değerli öğrencilerimiz;
Öncelikle İGÜ ailesine katılmış olmanızdan dolayı en kalbi duygularımla sizleri kutluyorum.
 Sağlıklı yaşamınızda ve eğitim hayatınızdaki başarınızı arttırabilmeniz için FIT CAYE’ yi sizlerin hizmetinize sunduk. Doğru yiyeceği, doğru zamanda tüketerek geleceğimizin güvencesi olan siz gençlerimizi, sadece eğitimle değil beslenmenizle de yakından ilgilenebilmenin gururunu yaşıyoruz.
Hiç kuşkusuz siz öğrencilerimiz kendi hayatlarınızda egzersizin ve beslenmenin önemini öncelikle kendinize sonra yakınlarınıza hatırlattığınızı umuyorum. Yalnız bölümümüzün teması olan “Egzersiz ”’in, aslında siz değerli öğrencilerimiz ve ve akademik dünyada yer alan biz spor bilimciler için ne derecede ciddi bir anlam taşıdığını bir kez daha aktarmak istiyorum. “Egzersiz” dediğimiz zaman, akla ilk gelen algılardan bir tanesi için, sağlıklı bir yaşamın vazgeçilmez unsuru diyebiliriz. Aynı zamanda egzersiz; yoğun iş temposuna sahip ya da hareketsiz bir yaşam sürdüren, ayrıca özel bireylerin de olmazsa olmaz ihtiyacı olan bir gereksinimdir. Bundan dolayı, hem fizyolojik hem de psikolojik olarak bütün hayati fonksiyonlarımızı daha iyi bir noktaya taşıyabilmemiz için egzersiz yapmak zorundayız. Ne yazık ki toplumumuzda hareketsiz yaşam git gide büyümektedir. Bu sorunla ile birlikte ülkemizde ve dünyada çığ gibi büyüyen diğer bir konu ise obezitedir. Tüm bu olumsuzluklar göz önünde bulundurulduğunda, insanlarımıza egzersizi bir yaşam biçimi haline getirebilecek ve onlara egzersizin önemini doğru bir şekilde aktarabilecek bunun ile birlikte sanayileşen gıda sektörüne karşı gerekli önlemleri almaları için ve doğru beslenme alışkanlıkları kazandırabilmeleri için, bu konularda gerekli eğitimi almış bireylere ihtiyaç duyulmaktadır. Bölümümüzün en temel amaçlarından biri bu ihtiyaca ve ülkemizdeki her türlü farklı özelliklere sahip bütün bireylerin egzersiz ihtiyaçlarına cevap verebilecek, doğru yönlendirmeyi yapabilecek ve bu toplum hizmetini görev kabul edebilecek, kendine güvenen ahlaklı, çağdaş, öğrenmeyi hayatı boyunca amaç edinmiş nitelikli bireyler yetiştirmektir. Amacımızın gerçekleşmesi için ve ayrıca vatanımıza ve milletimize faydalı bireyler kazandırabilmemiz için siz öğrencilerimizin kendini çok iyi yetiştirmesi gerekmektedir.
Sizlere her türlü desteği verecek değerli hocalarımızın ve siz değerli öğrencilerimizin 2018-2019 Eğitim-Öğretim Bahar yarıyılını en verimli şekilde geçirmenizi temenni ediyor gerek yaşamınızda gerekse öğrenim hayatınızda başarılar diler gözlerinizden sevgi ile öperim.
                                                                             
                                                                             Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölüm Başkanlığı
                                                                                  Dr. Öğretim Üyesi Haluk SAÇAKLI