Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, İstanbul Gelişim Üniversitesi bünyesinde 2013 yılında çağın gerekleri doğrultusunda eğitim-öğretim hizmeti üreterek çağdaş, dinamik, kendine güvenen, sağlıklı, yaşam kalitesi yüksek, sosyal, sorumluluk sahibi; eğitime, spor bilimlerine ve performans sporuna hizmet edebilecek, antrenör, spor yöneticisi, rekreasyon lideri ve spor bilimciler yetiştirmek amacı ile  kurulmuştur.

Bu amacı gerçekleştirmek üzere Antrenörlük eğitimi, rekreasyon ve spor yöneticiliği olmak üzere üç bölüm açmıştır.

Yüksekokulumuz 2013-2014 öğretim yılında her üç bölümüne de ek yerleştirme ile öğrenci alarak eğitim öğretim hayatına başlamıştır. Ek yerleştirme ile alınan öğrenci sayımız 98 kişidir.